Gå til innholdet
Meny
Du er her: HjemVåre landHellasKjøpsprosessen
  • Din start på et trygt boligkjøp i utlandet!
  • Gratis og uforpliktende informasjon
  • Ingen ekstra kommisjon eller gebyrer
  • Tlf: 40 00 70 50
  • 9-16 mandag-fredag
  • info@utlandseiendom.no
  • Facebook

INGEN EKSTRA KOMMISJON ELLER GEBYRER

HØY KOMPETANSE I NORGE

LOKALE REPRESENTANTER

STORT UTVALG, FULL SERVICE

GARANTIER OG SIKKERHET

FORMIDLING AV EIENDOMMER FRA SOLIDE PARNTERE I ALLE VÅRE LAND

NB: vi gjør oppmerksom på at alle handler gjøres iht det enkelte lands lovgivning for boligkjøp og at norsk lov om eiendomsmegling ikke kommer til anvendelse.

Det tas forbehold om feil eller mangler i tekst, priser og bilder, samt at enheter kan være solgt uten at vi har fått registrert dette.

Kjøpsprosessen

Det skal være enkelt og trygt å kjøpe bolig i utlandet. Derfor har Utlandseiendom solide partnere som ordner alle dine papirer.

Fremgangsmåte ved kjøp
Ved kjøp av eiendom i Hellas sørger vår samarbeidpartners advokater for at alt blir foretatt på korrekt måte slik at man blir rettmessig eier av eiendommen man har kjøpt.
Som kjøper skriver man kjøpekontrakt på norsk og engelsk, man gir en advokatfullmakt, og får åpnet en bankkonto i gresk bank.
Deretter overføres penger via den greske konto til utbygger i rater i hht. kontrakten.
Ved overtakelse sørger advokaten for registrering av den greske kontrakten, "skjøtet".

Kostnader ved kjøp

Moms:
Avgifter til staten ved kjøp av eiendom i Hellas differensieres. Det er fra 1. januar 2008 nye og gjeldende forskrifter for gjennomføring av innbetaling av enkelte avgifter. For nye boliger med byggetillatelse gitt etter 1. januar.2006, skal det beregnes 19 % VAT (moms) av byggekostnadene / takseringsverdien. Dette beregningsgrunnlaget utgjør normalt ca 40 – 60 % av kjøpesummen. Kostnadene kan variere noe fra distrikt til distrikt, men man kan beregne rundt 7 % av kjøpesum. 

Andre førstegangskjøpte boliger, (med byggetillatelse datert før 1. januar 2006) får beregnet momsen etter gamle regler. På disse boligene vil momsen utgjøre ca halvparten av hva den blir på boliger beregnet med dagens ordning.

Notaravgift:
Det betales 1,2% av kontraktpris til Notarius Publicus.

Advokathonorar:
Advokaten har i følge gresk lov en minimumsprovisjon på 1% redusert etter øking av salgspris over 44 020 Euro. Normalt beregnes salæret til 2%.

Øvrige omkostninger:
I tillegg betales en mindre sum for kontraksskriving m.m.

Skjøte
Man får skjøte på eiendommen.