Gå til innholdet
Meny
Du er her: HjemVåre landKaribiaOm Karibia
  • Din start på et trygt boligkjøp i utlandet!
  • Gratis og uforpliktende informasjon
  • Ingen ekstra kommisjon eller gebyrer
  • Tlf: 40 00 70 50
  • 9-16 mandag-fredag
  • info@utlandseiendom.no
  • Facebook

INGEN EKSTRA KOMMISJON ELLER GEBYRER

HØY KOMPETANSE I NORGE

LOKALE REPRESENTANTER

STORT UTVALG, FULL SERVICE

GARANTIER OG SIKKERHET

FORMIDLING AV EIENDOMMER FRA SOLIDE PARNTERE I ALLE VÅRE LAND

NB: vi gjør oppmerksom på at alle handler gjøres iht det enkelte lands lovgivning for boligkjøp og at norsk lov om eiendomsmegling ikke kommer til anvendelse.

Det tas forbehold om feil eller mangler i tekst, priser og bilder, samt at enheter kan være solgt uten at vi har fått registrert dette.

Om Karibia

Karibia (også kalt Karibien, Vestindia, De vestindiske øyer eller Antillene) er en region i Nord-Amerika som består av Det karibiske hav og den tilhørende øygruppen De karibiske øyer. Området  kurver i tilnærmet halvsirkelform sørover fra sørspissen av Florida til nordvest i Venezuela i Sør-Amerika. Denne hovedformasjonen av øyer er stort sett grensen mellom Det karibiske hav og Atlanterhavet. 

Det er omkring 7 000 øyer og rev i området. Disse er organisert i 25 territorier og noen egne suverene stater. Andre er tilknyttet land som Storbritannia, USA, Frankrike og Nederland. 
Områdets areal er omkring 236 000 km², og det bor ca 38 millioner innbyggere her.
 
Den dominikanske republikk
Den dominikanske republikk ligger i Karibia og utgjør 2/3 av øya Hispanola som den deler med Haiti. 
 
Historie
Christoffer Columbus kom hit i 1492 på leting etter sjøveien til India. Denne delen av Hispaniola var den første spanjolene bosatte i Den nye verden.  
Etter tre århundrer med spansk herredømme, riktignok med franske og haitiske mellomspill, ble landet uavhengig i 1821. I dag er det en demokratisk republikk. 
 
Den dominikanske republikk har rundt 10,5 millioner innbyggere og landet er i underkant av 50 000 km2 stort, det vil si litt større enn Danmark. Det karibiske hav ligger i sør og Atlanterhavet i nord. 
 
Geografi/tidsforskjell
Den dominikanske republikk har den høyeste fjelltoppen i Karibia. Pico Duarte er 3 098 m oh. Vi finner også en innsjø Lago Enriquillo som ligger rundt 30 m under havoverflaten. 
Klimaet er tropisk. 
Den dominikanske republikk ligger 6 timer bak oss, dvs GMT - 5. 
 
Turisme
Landet har blitt et populært reisemål, og spesielt mange amerikanere og canadiere finner veien hit. De senere år har dette også blitt en populær destinasjon for europeere. Flere turoperatører har direkteruter hit. 
 
Kultur, severdigheter, aktivitetstilbud
De gamle universitetsbygningene Convento de los Domenicos. I 1538 ble Amerikas første universitet åpnet i disse bygningene som fortsatt kalles Universidad Autónoma de Santo Domingo. Universitet er i praksis flyttet til nye bygninger. 
 
Den jødiske kolonien Sosúa 
Denne badebyen ligger litt under 30 kilometer fra Puerto Plata. Her finner man en nesten europeisk atmosfære. Dette skyldes den jødiske kolonien man laget her i 1941, da jøder på flukt fra tyskerne slo seg ned i dette tropeparadiset. Det er fortsatt en aktiv synagoge her, og et jødisk museum som forteller historien om de 700 flyktningene. 
 
Este nasjonalpark 
På halvøya sør for San Rafael de Yuma ligger en nasjonalpark som kan besøkes av turister. Dyrebestanden utgjøres av flere forskjellige skilpaddearter, nesehornsleguaner, og drøssevis av flaggermus som gjemmer seg i det spesielle hulesystemet i parken. I hulene finner man for øvrig også interessante hulemalerier. Delfiner leker i vannet omkring strendene her, som ligger langt fra de typiske turistattraktionene. 
 
Fjellet Pico Duarte 
Den høyeste fjellet i den Dominikanske Republikk ligger i midten av landet og ruver over 3 kilometer opp i skyene. Klatreturen opp til toppen tar omkring to dager avhengig av været og kondisen. Det er hytter til overnatting på veien opp. 
 
Fort San Felipe 
Det eldste fortet i "The new world" ligger i Puerto Plata. Fort San Felipes borgmurer og vollgrav er spennende historie. 
 
Gri-Grí-lagunen 
Det arrangeres båtturer for turister som ønsker å se de eksotiske sumpområdene omkring lagunen. Det er klippehuler og steinformasjoner langs kysten, og en dam som er godt egnet for bading. Dammen heter Cueva de las Golondrinas. Områdets dyreliv er ekstremt rikt på tropiske fugler. 
 
Grottesystemet Los Tres Ojos de Agua 
Ikke langt fra hovedstaden ligger dette grottesystemet. Navnet betyr "de tre vannøyne" og henviser til de tre turkise lagunene som ligger dypt inne i et virvar av dryppsten. Hulene er også hjemsted for mange flagermus. 
 
Innsjøen Enriquillo 
Like ved grensen til Haiti ligger Cabrito National Park. Parken er en øy i innsjøen Lago Enriquillo, som ligger mer enn 30 meter under havets overflate. Vannet i sjøen er tre gange mer salt enn havvannet i området. De tre øyene er bebodd av store mengder av leguaner, krokodiller og flamingoer. 
 
Isabel de Torres-fjellet 
En fjellbane kjører over 700 meter oppover fjellskråningen for så å ende ved et utsiktspunkt som absolutt gjør turen verdt det. Utsikten over Puerto Plata og havet er spektakulært. En stor statue av Jesus står med armene slått ut og velsigner området. Her ligger det også en botanisk hage med fantastisk utsikt. 
 
Isla Catalina 
Denne øya ligger litt utenfor byen, med strender som tiltrekker turister året rundt. Isla Catalina er et populært stopp for flere av de cruiseskipene som seiler rundt i Det karibiske hav. Mange reiser daglig mellom øya og fastlandet. 
 
Generell infrastruktur
Det er god infrastruktur i Den dominikanske republikk. Landet har ikke toglinjer, men til gjengjeld moderne busser av høy kvalitet og air-conditio som binder de store byene sammen. Mindre busser av noe lavere kvalitet er vanlig lokalt. Offentlig transport er rimelige. I tillegg har man alltid tilgang til taxi og samt et yrende utvalg av mopedtaxier (moto cocho). Disse kjører fra a til b lokalt for en meget rimelig penge, gjerne med to passasjer bakpå og alltid uten hjelm. Dette er et eksotisk og rimelig alternativ, men ikke helt ufarlig. 
 
Veinettet er godt utbygd og motorveier med bommstasjoner binder de store byene sammen. Man kan krysse hele øya fra nord til sør på rundt 3-4 timer på fin motorvei. Det er enkelt og rimelig å leie bil og selv om trafikken er kaotisk er det veldig flott og enkelt å kjøre på egenhånd. Landet er trygt å ferdes i på dagtid, men etter mørkets frembrudd bør bilen stå. Dette fordi en rekke lokale biler og mopeder mangler både forlys og baklys, og ikke en fotgjenger bruker refleks. Utover dette er det trygt å ferdes også om kvelden og det anbefales å leie en bil om man vil oppleve mest mulig av landet. 
 
Landets styringsform og religion
Styreform: Demokratisk republikk.
Hovedstad: Santo Domingo. 
Religion: 80 prosent av befolkningen sogner til den romersk-katolske kirke. Det er protestantiske, baptistiske, mormonske og jødiske minoriteter. 
Offisielt språk: spansk. 
 
Praktisk informasjon
 
Språk/konsulat/ambassade/valuta 
Språket er spansk, men mange snakker også engelsk. 
 
Kongelig norsk konsulat i Santo Domingo
Besøks/postadresse
Ave. John F. Kennedy casi esq. Lope de Vega.
Reid y compañía, Santo Domingo, Rep. Dom.
Tel: +1 809-563-2555
Mobil: +1 809-910-6270
E-mail: consulado@norgedr.net 
 
Kongelig norsk konsulat i Puerto Plata
Besøks/postadresse:
Carretera Luperon Km 1
Edificio Deposito Ferretero, 2do piso Puerto Plata
Tel: +1 809 586 4132 - when answer machine is heard, mark: 285
Mobil: +1 809 604 3710
E-mail: mairenibr@gmail.com 
hormiatlantico@gmail.com
 
Sykehus og helse
Det er et godt helsetilbud i større byer. Leger og sykepleiere oppfyller samme krav som europeisk og amerikanske sykehusansatte. Det er to godt utstyrt privatklinikker i Puerto Plata, ca 30 km fra Casa Linda. Et større sykehus ligger i Santiago, ca 65 km unna. 
 
Teknologi
Den dominikanske republikk har det beste kommunikasjonssystemet i Latin-Amerika, og det er ikke noe problem å ta med jobben hit. Internettet er raskt og opereres via kabel eller DSL. Det er lagt fiber på hele den nordlige kysten.
 
Valuta
Dominikanske peso, men amerikanske dollar er også gangbar valuta. Klikk på denne linken for å se dagens valutakurser i den norske bank.