Gå til innholdet
Meny
Du er her: HjemVåre landSpaniaKjøpsprosessen
  • Din start på et trygt boligkjøp i utlandet!
  • Gratis og uforpliktende informasjon
  • Ingen ekstra kommisjon eller gebyrer
  • Tlf: 40 00 70 50
  • 9-16 mandag-fredag
  • info@utlandseiendom.no
  • Facebook

INGEN EKSTRA KOMMISJON ELLER GEBYRER

HØY KOMPETANSE I NORGE

LOKALE REPRESENTANTER

STORT UTVALG, FULL SERVICE

GARANTIER OG SIKKERHET

FORMIDLING AV EIENDOMMER FRA SOLIDE PARNTERE I ALLE VÅRE LAND

NB: vi gjør oppmerksom på at alle handler gjøres iht det enkelte lands lovgivning for boligkjøp og at norsk lov om eiendomsmegling ikke kommer til anvendelse.

Det tas forbehold om feil eller mangler i tekst, priser og bilder, samt at enheter kan være solgt uten at vi har fått registrert dette.

Kjøpsprosessen

Fremgangsmåte ved kjøp

Om du finner en eiendom du ønsker å kjøpe blant vårt utvalg, er prisen den samme enten du kjøper eiendommen gjennom oss, eller du henvender deg direkte til utbygger. Vi benytter den samme prislisten. Vi har valgt en samarbeidspartner med et bredt utvalg boliger langs hele Costa Blanca.

Betaling
1. Depositum betales ved reservasjon, vanligvis rundt 10 000 euro.
2. Kontraktsinngåelse, normalt 2-3 uker fra reservasjon. På nye boliger betaler man samtidig 25 - 35 % av totalbeløpet. Dette kan variere fra utbygger til utbygger, og avhenger også av hvor langt man har kommet i byggearbeidet. Dersom leiligheten er ferdig, eller det er en bruktbolig, overtar man leiligheten innen en måned fra reservasjon, og betaler da det resterende beløpet. 
3. Delbetalinger iht framdrift. 
4. Overtakelse hos notarius og restbetaling. 

Omkostninger
På nye boliger må du beregne ca 13 % i omkostninger. Dette dekker I.V.A., (skatt til den spanske stat) som er på 10 %. I tillegg kommer ca 3 % som dekker utgift til notarius og oppføring av eiendommen på ny eier i diverse registre.

På brukte boliger utgjør I.T.P (transferskatten) 10 %. I tillegg kommer ca 3 % til notar og registrering, dvs totalt ca 13 %

NIE-nr
Alle som eier bolig i Spania må ha et spansk personnummer. Dette kan du få gjennom den spanske ambassaden i Oslo, eller lokalt der du skal kjøpe bolig. Det kan også arrangeres via fullmakt gjennom våre partnere.

Skjøte
Skjøtet får du når du betaler totalbeløpet på eiendommen. Tid hos notarius må vanligvis avtales et par uker før du faktisk skal overta eiendommen. Alt i forbindelse med overtakelsen får du hjelp til gjennom vår samarbeidspartner, eller advokat.