Gå til innholdet
Meny
Du er her: HjemFinansiering
  • Din start på et trygt boligkjøp i utlandet!
  • Gratis og uforpliktende informasjon
  • Ingen ekstra kommisjon eller gebyrer
  • Tlf: 40 00 70 50
  • 9-16 mandag-fredag
  • info@utlandseiendom.no
  • Facebook

INGEN EKSTRA KOMMISJON ELLER GEBYRER

HØY KOMPETANSE I NORGE

LOKALE REPRESENTANTER

STORT UTVALG, FULL SERVICE

GARANTIER OG SIKKERHET

FORMIDLING AV EIENDOMMER FRA SOLIDE PARNTERE I ALLE VÅRE LAND

NB: vi gjør oppmerksom på at alle handler gjøres iht det enkelte lands lovgivning for boligkjøp og at norsk lov om eiendomsmegling ikke kommer til anvendelse.

Det tas forbehold om feil eller mangler i tekst, priser og bilder, samt at enheter kan være solgt uten at vi har fått registrert dette.

Finansiering

Finansiering
Pr i dag er det kun i noen få norske banker hvor det er mulig å låne penger med sikkerhet i utlandet. Dersom du eier eiendom i Norge, kan den i stedet brukes som sikkerhet for et lån. Kontakt din bank for å undersøke hvilke muligheter du har

For lån i utlandet se nedenfor:

Du kan i noen av våre land låne penger lokalt med sikkerhet i boligen. Her er en kort oversikt, ta kontakt med oss for mer detaljert informasjon og oppdaterte rentebetingelser som vi innhenter via våre utenlandske parntere. I forbindelse med visning og evt kjøp vil du få lokal veiledning om aktuelle muligheter.

Det har i etterkant av finanskrisen blitt litt vanskeligere å få lån i utlandet, men med god betalingsevne og sikkerhet går det som regel bra.

Spania: 
Du kan låne penger i spansk bank med sikkerhet i boligen i Spania. Nedbetalingstid inntil 20 år, på inntil 70 % av kjøpesummen kan søkes.
Lånet må være tilbakebetalt det året du fyller 73.
Gjeldene rente varierer og du får eksakt informasjon og veiledning om dette lokalt.
Etableringsgebyr 0,5 til 1,5 % av lånebeløpet. 

Hellas: 
I dag (2015), er det ingen norske banker som gir lån med sikkerhet i gresk eiendom. De greske bankene har også strammet inn veldig på sine lånevilkår pga finanskrisen. For å finansiere boligkjøp i Hellas, må man derfor kunne stille sikkerhet i eiendom i Norge, og ta opp lånet i norsk bank, med pant i eiendom her. 

Tyrkia:
Det er nå mulig å skaffe seg lån i Tyrkia, med sikkerhet i kjøpt leilighet eller villa. Det gis lån opp til 70 % av verditakst (ikke nødvendigvis 70% av kjøpesummen) Lånet tas normalt i Euro over 10 år og det gis en fastrente som ligger pt på rundt 10,65 %. Det gis også lån til kjøp i planlagte prosjekter under forutsetningav at utbygger stiller bankgaranti for hele det lånte beløpet.

Frankrike:
Vår partner kan formidle kontakt med franske banker som tilbyr 60-80% finansiering over 15-20 år, med flytende eller fast rente 1-2% over euro renten. Notaravgiften kan ikke inngå i lånebeløpet. 

Italia:
Vår partner kan formidle kontakt med Italienske banker som tilbyr intill 65% finansiering, med flytende eller fast rente. Sikkerhet tas i kjøpt bolig/skjøte og søknadsprosessen kan starte 60 dager før overtagelse. Banken kan på forhånd foreta en "simulering" hvor resultatet viser om man vil kunne få lån. Simuleringen er ikke bindene for banken.
Det er kun et fåtall Italienske banker som tilbyr lån til utlendinger og det må fremlegges full dokumentasjon på egen økonomi.