Gå til innholdet
Meny
Du er her: HjemVåre landItaliaOm Italia
 • Din start på et trygt boligkjøp i utlandet!
 • Gratis og uforpliktende informasjon
 • Ingen ekstra kommisjon eller gebyrer
 • Tlf: 40 00 70 50
 • 9-16 mandag-fredag
 • info@utlandseiendom.no
 • Facebook

INGEN EKSTRA KOMMISJON ELLER GEBYRER

HØY KOMPETANSE I NORGE

LOKALE REPRESENTANTER

STORT UTVALG, FULL SERVICE

GARANTIER OG SIKKERHET

FORMIDLING AV EIENDOMMER FRA SOLIDE PARNTERE I ALLE VÅRE LAND

NB: vi gjør oppmerksom på at alle handler gjøres iht det enkelte lands lovgivning for boligkjøp og at norsk lov om eiendomsmegling ikke kommer til anvendelse.

Det tas forbehold om feil eller mangler i tekst, priser og bilder, samt at enheter kan være solgt uten at vi har fått registrert dette.

Om Italia

Nord i Italia finner vi områdene Genova og Bergamo. I Genova har vi eiendommer i Liguria langs Den italienske riviera. I Bergamo ved innsjøen Lake Iseo kan vi tilby både nye og brukte boliger . Vi har leiligheter i fjellsidene med fantastisk utsikt mot sjøen, og vi har også alternativer nede ved sjøen. 

Marche ligger sør for San Marino på Italias østkyst mot Adriaterhavet. Vi har eiendommer både ved sjøen og inne i landet i denne vakre provinsen.

Helt sør i Italia har vi flere flotte prosjekter med vestvendt beliggenhet og havutsikt i Calabriaregionen.

Historie - Geografi - Turisme

Italia har mye å tilby sine besøkende. Alle severdighetene i Roma med Colosseum som kanskje den største, Det skjeve tårnet i Pisa, utgravningene etter oldtidsbyen Pomepeii, Firenze med sine kunstskatter, den imponerende Etna for å nevne noen av de mest kjente landemerkene. Toscanas romantiske landskap er kanskje det vi nordmenn først tenker på når vi hører ordet Italia.

Lombardia er en av de største og rikeste regionene i Italia. På grunn av sin beliggenhet midt i Nord-Italia har området alltid hatt stor betydning, både innen kunst og kultur, økonomisk og politisk. Den viktigste byen i regionen er Milano som er verdenskjent for mote og design.

Iseo Lake er en velkjent turistdestinasjon hvor du finner små byer og steder som omkranser innsjøen. Hele området har en stor produksjon av oljer og vin.

Syd for Genova langs Den italienske riviera ligger Liguria. De karakteristiske landsbyene og områdene rundt har et rikholdig tilbud av aktiviteter som fiske, svømming, dykking, seiling, varierte turområder og flere flotte golfbaner og skiområder.

På østkysten av Italia mot Adriaterhavet finner vi Marcheprovinsen. Området er kjent for sine olivenlunder og vingårder, og vakre "fjelltoppbyer" fra middelalderen. Marche har 20 mil med herlige langgrunne sandstrender og Sibillinifjellene strekker seg majestetisk nesten 3 000 meter i været i vest. 

Tidsforskjell
Tiden er som vår. (GMT +1).

Flyplasser:

Bergamo:

 • Milano Bergamo som ligger 40 minutter i bil fra Solto Collina og Riva di Solto som er byene rett ved anlegget Anfiteatro.
 • Linate som blandt annet SAS, KLM og Alitalia bruker. Kjøringen blir her ca halvannen time.
 • Milano Malpensa, hvor Norwegian flyr direkte fra Gardermoen og SAS bruker på noen avganger. Kjøringen fra Malpensa er litt lengre, ca 2 timer.

Genova:

Til eiendommene i Ligura og Den italienske riviera bruker men enten Genova eller Nice som ligger hhv ca 9 og 14 mil unna.

Calabria:

 • Lamezia Terme International Airport har avganger til mange byer i Europa og internt i Italia. For oss nordmenn er det pr i dag ikke direkteruter hit, men det finnes mange muligheter via London, Stockholm, Brussel, Amsterdam, Milano og Roma m.m. KLM og Alitalia har flere alternativer. Du kan også finne ruter med lavprisselskapene, som har flere rimelige løsninger. Siden man pr i dag må mellomlande fra Norge, vil reisetiden variere fra 7,5 time og oppover, basert på minst ett flybytte.

Marche:

 • Det er to lokale flyplasser som kan benyttes når man skal til Marche. Ancona flyplass ligger i Marche. Dette er en internasjonal fyplass med fire daglige flyvninger til og fra Munchen, som man enkelt kan komme seg til fra Oslo. Munchen flyplass er oversiktelig å enkel å finne fram på. Man kan også benytte Pescara flyplass som ligger i Abruzzoprovinsen sør for Marche, men det er ikke så mange internasjonale flyvninger hit. Roma og Bologna internasjonale flyplasser ligger omtrent 3 timers kjøring fra de områdene vi har eindommer i Marche. 

Landets styringsform, religion
Styreform: Republikk
Hovedstad: Roma
Folketall: Ca 58 mill innbyggere.
Religion: 85 % av innbyggerne er romersk katolske. De øvrige er muslimer, jøder,
buddhister, Jehovas Vitner m.m.

Språk: Italiensk er det førende språket, i tillegg til minoritetsspråkene sardinsk, fransk, tysk, albansk, slovensk og
gresk.

Praktisk informasjon
Språk/konsulat/ambassade/valuta
Overraskende få snakker noe særlig annet enn italiensk. Men på større steder kan du finne engelskspråklige personer.

Norsk Ambassade i Roma
Den norske ambassade, Via delle Terme Deciane 7, 00153 Roma,
Tel.: +39-06-571 7031;

Valuta:
Valutaen i Italia er euro. Klikk på denne linken for å se dagens valutakurser i den norske bank.