Gå til innholdet
Meny
Du er her: HjemVåre landSpaniaOm Spania
  • Din start på et trygt boligkjøp i utlandet!
  • Gratis og uforpliktende informasjon
  • Ingen ekstra kommisjon eller gebyrer
  • Tlf: 40 00 70 50
  • 9-16 mandag-fredag
  • info@utlandseiendom.no
  • Facebook

INGEN EKSTRA KOMMISJON ELLER GEBYRER

HØY KOMPETANSE I NORGE

LOKALE REPRESENTANTER

STORT UTVALG, FULL SERVICE

GARANTIER OG SIKKERHET

FORMIDLING AV EIENDOMMER FRA SOLIDE PARNTERE I ALLE VÅRE LAND

NB: vi gjør oppmerksom på at alle handler gjøres iht det enkelte lands lovgivning for boligkjøp og at norsk lov om eiendomsmegling ikke kommer til anvendelse.

Det tas forbehold om feil eller mangler i tekst, priser og bilder, samt at enheter kan være solgt uten at vi har fått registrert dette.

Om Spania

Spania har en spesiell plass i nordmenns hjerter. I en årrekke har ca 500 000 nordmenn besøkt Spania for kortere eller lengre tid – hvert år.

Viktige tall i Spanias historie

I år 133 f.kr faller det keltisk-iberiske Numantia og inlemmes i Romerriket. I år 456 e.kr. erobrer visgotene Den iberiske halvøya, og i 711 invaderer maurerne (muslimene) Spania over Gibraltar. Columbus oppdager Amerika i 1492 som også er året hvor muslimene mister makten i Spania. Karl I kommer til makten i 1516-1556 og koloniene i Amerika når sin største utstrekning. Spania er på denne tid en europeisk stormakt. I 1807-1808 invaderer Napoleon landet og koloniene begynner å frigjøre seg fra Spania. I 1812 får Spania sin første liberale grunnlov.

I 1898 utkjempes den spansk-amerikanske krigen. Spania mister bl.a. Cuba og Fillipinene i denne krigen.

Spania holder seg nøytrale under begge verdenskrigene og opplever en blodig borgerkrig i årene 1936-1939 hvor diktatoren Franco kommer til makten. Franco styrer landet frem til sin død i 1975.

Deretter blir Juan Carlos I. konge og Spania blir et demokratisk samfunn med frie valg.

Geografi/tidsforskjell
Spania er det nest høyestliggende land i Europa etter Sveits med en gjennomsnittshøyde på 650 moh, (mye takket være Teide på Tenerife med sine 3718 moh).

Spania har fjellkjeder, en mektig høyslette, fantastisk 500 mil lang kystlinje langs Middelhavet (for det meste) og på Kanariøyene. Dette gjør at Spania har et klima og en natur som kan skifte totalt fra ett sted til et annet.

Spania ligger på samme tid som Norge. (GMT +1)

Turisme
Spania er ett av landene i verden som tar imot flest turister. Hvert år besøker mellom 60 og 70 millioner tilreisende Spania.

Kultur, severdigheter, aktivitetstilbud
Spania tilbyr både strandliv, storbyer, fjell-landskap, fotballcuper med topplag fra Norden og Europa på La Manga, alle typer vannsport og golf foruten besøk i landsbyer uberørt av turisme. For den som liker shopping kan man velge mellom store, moderne shoppingsentre eller mindre butikker i trange koselige gater i byene. Kort sagt finner man det meste i Spania.

Europas golf-mekka.
Costa Blanca er også Europas golfmekka! Bare i Murciaregionen kan man velge mellom 40 - 50 forskjellige golfbaner og flere av verdens mest profilerte golfdesignere har tegnet baner her. Med andre ord er det tiden og prioriteringen som avgjør standard for hvor, og hvor mye den ivrige golfer ønsker å bruke av sin tid på golfbanen.

Costa del Sol har også et stort utvalg av vakre golfbaner.

Generell infrastruktur
Spania er et moderne samfunn med meget godt utbygget veinett, moderne høyhastighetsjernbaner og mange tilbud hva gjelder flytrafikk både innenlands og utenlands.

Landets styringsform og religion
Styreform: Demokrati med monarki.
Hovedstad: Madrid.
Religion: 82 % av landets befolkning er katolikker.

Praktisk informasjon
Språk/konsulat/ambassade/valuta
Språket de fleste snakker er naturligvis spansk, (castellan). Spanjoler flest er ikke gode i engelsk, men det er ikke vanskelig å treffe engelsktalende i butikker, restauranter etc. i turistområdene og større sentra.

Norsk konsulat i Alicante
Real Consulado de Noruega en Alicante
Direccion Calle Foglietti, 2 – 1 c 03007
Alicante
Ekspedisjontid mandag-fredag kl.10.30-13.00
Tlf: + 34 965 12 41 93
Fax + 34 965 12 41 93
Mail: consuladonoruega@ono.com

Norsk konsulat på Costa del Sol
Honorary Consulate of Norway
Avda. De Los Boliches, 60
Edif. Rosenkranz
Fuengirola
Málaga
29640
Tel: +34 952 66 79 55

Valuta:
Euro. klikk på denne linken for å se dagens valutakurser i den norske bank.