Gå til innholdet
Meny
Du er her: HjemVåre landTyrkiaKlima og kultur
  • Din start på et trygt boligkjøp i utlandet!
  • Gratis og uforpliktende informasjon
  • Ingen ekstra kommisjon eller gebyrer
  • Tlf: 40 00 70 50
  • 9-16 mandag-fredag
  • info@utlandseiendom.no
  • Facebook

INGEN EKSTRA KOMMISJON ELLER GEBYRER

HØY KOMPETANSE I NORGE

LOKALE REPRESENTANTER

STORT UTVALG, FULL SERVICE

GARANTIER OG SIKKERHET

FORMIDLING AV EIENDOMMER FRA SOLIDE PARNTERE I ALLE VÅRE LAND

NB: vi gjør oppmerksom på at alle handler gjøres iht det enkelte lands lovgivning for boligkjøp og at norsk lov om eiendomsmegling ikke kommer til anvendelse.

Det tas forbehold om feil eller mangler i tekst, priser og bilder, samt at enheter kan være solgt uten at vi har fått registrert dette.

Klima og kultur

Vennlighet og hjelpsomhet kjennetegner det tyrkiske folk og du vil oppleve den store gjestfriheten.

300 soldager pr år og temperaturer som sjelden går under 15 grader gir et perfekt sted for en feriebolig.

 

Klima og Kultur

Belek har 7 internasjonale golfbaner og flere under bygging, kjøp din Golf villa her

Kultur
Lang historie har gitt landet en rikholdig kultur. Romere og grekere har også satt sine spor. Landet har på mange måter vært bindeleddet mellom øst og vest, Europa og Asia. Vennlighet og hjelpsomhet kjennetegner det tyrkiske folk og du vil oppleve den store gjestfriheten, de blide og hyggelige menneskene. Om du blir invitert hjem til noen første gang dere treffes er dette kun et genuint utrykk for vennlighet og ønske om at du skal trives i deres land.

Klima
Hele regionen har et typisk middelhavsklima, varmt og tørt sommerstid, og mildt om vinteren. Det er over 300 soldager per år. Høysesongen er fra april og ut oktober. Gjennomsnittlig dagtemperatur om sommeren er 28 °C og vanntemperaturen er 27 °C. Det er sjelden dagstemperatur under 15 °C.
Alanya og området rundt har et klima som sammenlignes med deler av Gran Canaria, her dyrkes for eksempel bananer på kommersielt basis. Området er anbefalt av WHO som et av de mest gunstigste for personer med luftveisproblemer.

Kultur, severdigheter, aktivitetstilbud
Som gjest kan du velge mellom mange spennende opplevelser og eventyr for enhver smak. Fantastiske strender, unik natur i Pamukkale og Kappadokia, godt bevarte antikke byer som Hatusas og Efesos, orientalsk mystikk i byer og basarer og moderne storbyer som Istanbul, Izmir og Ankara.

På den tyrkiske riviera er det alle muligheter for å leve et aktivt liv – enten du er på ferie eller er fastboende. Her finnes alle typer aktiviteter som vannsport, golf, rafting, jeepsafari, tennis, magedans, treningssenter, turer i skog og mark, ridning, sjø og strandliv – for å nevne noe. Er du på den tyrkiske rivieraen i mars eller april, kan du stå på ski på formiddagen, og svømme i middelhavet om ettermiddagen.

I tillegg er Tyrkia virkelig landet for egenpleie og velvære; Hamam – tyrkisk bad med påfølgende massasje - er en lang tyrkisk tradisjon.

Shopping, Helsetilbud, kriminalitet
Utvalget for rimelige varer er svært godt i Tyrkia, spesielt klær, skinn og pyntegjenstander. Husk å prute.
Helsetilbudet er generelt topp moderne og man kan kjøpe for eksempel laser øye kirurgi for en langt lavere pris enn i Norge.
Kriminaliteten betegnes som lav i Tyrkia.