Gå til innholdet
Meny
Du er her: HjemVåre landTyrkiaOm Tyrkia
  • Din start på et trygt boligkjøp i utlandet!
  • Gratis og uforpliktende informasjon
  • Ingen ekstra kommisjon eller gebyrer
  • Tlf: 40 00 70 50
  • 9-16 mandag-fredag
  • info@utlandseiendom.no
  • Facebook

INGEN EKSTRA KOMMISJON ELLER GEBYRER

HØY KOMPETANSE I NORGE

LOKALE REPRESENTANTER

STORT UTVALG, FULL SERVICE

GARANTIER OG SIKKERHET

FORMIDLING AV EIENDOMMER FRA SOLIDE PARNTERE I ALLE VÅRE LAND

NB: vi gjør oppmerksom på at alle handler gjøres iht det enkelte lands lovgivning for boligkjøp og at norsk lov om eiendomsmegling ikke kommer til anvendelse.

Det tas forbehold om feil eller mangler i tekst, priser og bilder, samt at enheter kan være solgt uten at vi har fått registrert dette.

Om Tyrkia

Gjennom våre partner Alanyahus kan vi til enhver tid tilby mellom 800 og 1 000 boliger for salg langs den tyrkiske rivieraen.

Historie
Tyrkia er landet der vestlig kultur møter Østens røtter – en kontrast som er med på å gjøre landet utrolig spennende. For antikkens mennesker var Tyrkia ”landet midt i verden”, og alle antikkens stormakter har etterlatt seg spor her.
Tyrkia er et land med lang historie. Første bosetting skjedde faktisk for mer enn 100.000 år siden! Alle store sivilisasjoner har vært her og satt sine spor: Egypterne, perserne, grekerne, romerne, hettittene, seldsjukerne, ottomanene, bysantinerne og flere. Det er store forskjeller mellom de ulike delene av landet. De vestre delene og de moderne storbyene er mer vestlig orienterte. Lenger øst blir landskapet mer karrig, og befolkningen lever mer etter gamle tradisjoner.

Geografi /Tidsforskjell
Få land har en så variert natur som Tyrkia. I dette enorme landet finner du vide sletter, frodige elvedaler, mektige fjell med snødekte topper, ørkenområder og idylliske kyststrekninger med svaiende palmer. I tillegg har Tyrkia et meget behagelig klima. Dagens Tyrkia er like stort som Norge, Sverige og Danmark til sammen, og har ca. 70 millioner innbyggere.
Tidsforskjellen er +1 time (GMT +2)

Turisme
Tyrkia har blitt et meget populært reisemål blant europeere og for nordmenn har landet i flere år vært det desidert største reisemålet fra Norge. Mange har funnet sitt eget paradis i Tyrkia og kjøpt sin drømmebolig nettopp her. De Tyrkiske myndighetene legger forholdene svært bra til rette for turisme og boligkjøpere.

Generell infrastruktur
Infrastrukturen i byer og større steder er god, og man opplever at landet ikke står tilbake for resten av Europa. Veier mellom større steder og for eksempel til flyplassen i Antalya er svært gode. Det går innenriksfly mellom de store byer i landet. Man kan reise med buss hvor som helst i Tyrkia. Vil man heller kjøre selv, finnes det utallige bensinstasjoner i landet. En annen mulighet er de såkalte dolmuses, minibussene eller Taxi som man deler. Det er dessuten flere fergeruter, som forbinder de store byene langs kysten.
Vann og kloakk samt strømforsyning har vært et problem mange steder i Tyrkia, dette er nå utbygd og dimensjonert de aller fleste steder det tilbys eiendommer.

Landets styringsform, religion
Styreform: Republikk
Hovedstad: Ankara
Folketall: Ca. 77,7 mill. innb. (2014)
Tyrkia har ingen statsreligion, men 98% bekjenner seg til islam.

Praktisk informasjon,

Språk,
Tyrkisk, men i turistområdene snakkes også Tysk og engelsk.

Norges ambassade i Tyrkia ligger i hovedstaden Ankara Kirkpinar Sokak No. 18 06540 Cankaya Ankara Tlf : +90 312 405 8010, Faks : +90 312 443 0544

Valuta:
Tyrkiske lire: TRY. Klikk på denne linken for å komme til valutakursene hos Norges Bank.  

Visum:
Visumet bestilles på forhånd og kjøpes elektronisk via denne nettsiden: 
https://www.evisa.gov.tr/en/

Passet må være gyldig seks måneder etter hjemkomst,
Visumet kan kjøpes fra 90 dager før avreise og fram til avreise. 

Etter at visumperioden er utløpt, må det gå minst 3 måneder før det kan søkes om nytt turistvisum.